Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@14:28:34 GMT

عید است و ابروی همچون هلال دوست

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۹۴۳۷

عید است و ابروی همچون هلال دوست

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا نوراللهیان عضوهیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: روزی که از ضیافت و میهمانی خاص و ویژه خدای رئوف و مهربان باید خداحافظی کنیم. توصیه شده امروزهرگاه نشاط لازم وجود داشت، با ماه رمضان وداع کنیم، خداحافظی و وداعی جانانه، همچون وداع با دوست مهربانی که خیلی پربرکت و ایام آن ایام خیلی خوبی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در میهمانی ای هستیم که می‌خواهیم از آن خارج شویم. این میهمانی باعث نجات ما از آتش جهنم بود. باعث افزایش نورانیت و ریزش فیوضات پروردگار بود.

شب قدر داشت، شب مبارکی که خداوند در آن شب بندگان گنهکارش رامی آمرزد. ماهی که سحرخیزی داشت، ابوحمزه ثمالی داشت، افطار داشت، مناجات داشت، دعای سحر داشت و بالاخره توبه داشت. وداع با ماه مبارک رمضان آن گونه که در دعای چهل و پنجم صحیفه سجادیه یا دعای مکارم الاخلاق آمده، خوب است، ولی وداع باید براستی و جانانه باشد. «السَّلاَمُ عَلَیک مِنْ قَرِینٍ جَلَّ قَدْرُهُ مَوْجُوداً وَ اَفْجَعَ فَقْدُهُ مَفْقُوداً وَ مَرْجُوٍّ آلَمَ فِرَاقُهُ‏» سلام و خداحافظی با تو ای ماهی که ان شاءالله بار دیگر ما را سال‌های آینده در خودت ببینی، هرچند فراق تو برای ما سخت است و تا بودی عظمت و جلالت ساعات و دقایقت برای ما زیبا بود.

برای وداع با ماه مبارک رمضان دعاهایی وارد شده است که جابربن عبدالله انصاری یکی از صحابه پیامبر(ص) می‌گوید: جمعه آخر ماه رمضانی رفتم خدمت پیامبر خدا(ص)، حضرت چون نگاهشان به من افتاد، فرمودند وداع کن با ماه رمضان و بگو؛«اَللّهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِیامِنا اِیاهُ فَاِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنی مَرْحُوما وَلا تَجْعَلنی مَحْرُوما» (خدایا این ماه را ماه آخر روزه‌داری ما قرارمده و اگر چنین خواهی کرد، پس مرا از کسانی قرار ده که مورد رحمت تو قرار گرفته‌اند و مرا از محرومین قرار مده) یک سجده شکر بسیار بامعنویتی هم به جا آوریم. البته بزرگان گفته‌اند، وداع با ماه رمضان برای کسانی مفهوم واقعی دارد که بدرستی در رمضان بوده‌اند. روزه واقعی گرفته‌اند. اما ما چه؟! ما که روزه بینابین و بندگی ضعیفی داشته‌ایم. ما باید بیش از هرچیز حسن ظن نسبت به خدا داشته باشیم و به رحمت پروردگار امیدوار باشیم.

حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که نشان می‌دهد خداوند برای امروز و امشب بندگانش چه تدارکات بزرگی دیده است؛«خداوند متعال در آخر هر روز از ماه رمضان، به هنگام افطارهزار هزار نفر را و در شب جمعه و روز جمعه این ماه در هر ساعت، این تعداد را که همگی سزاوار آتش جهنم اند، از آتش آزاد می‌کند و هنگامی که آخرین روز ماه رمضان فرامی‌رسد، در آن روز به تعداد کسانی که از اول تا آخر ماه رمضان آزاد کرده، بندگان گناهکار خویش را از آتش جهنم آزاد می‌کند.» البته این اعداد نمادین است شاید اعداد خیلی بیشتر از این هم باشد که خداوند بندگانش را از آتش رهایی می‌بخشد.

چه آنان که از دنیا رفته‌اند و چه آنان که هنوز در این دنیا هستند. یعنی کسانی که مستحق آتش بودند، هر شب هنگام افطار، خداوند جمع بسیاری از آنان را از آتش جهنم نجات می‌دهد ولی شب آخر ماه که می‌رسد، خداوند به اندازه این سی شب گنهکاران را می‌آمرزد. اینها تدارکاتی است که خداوند برای بندگانش در این شب و روز عید دیده است. اما با فرارسیدن فطر ما چه کنیم؟ فردا عید فطر است. روز شادمانی و اعطای جایزه است. خداوند دوست دارد که ما با بندگی و عبودیت و خوش گمانی و حسن ظن، ازاو جایزه بخواهیم. فرج امام زمانمان را بخواهیم. فرجی برای مستضعفین، برای گرفتاران و... را بخواهیم. دراین شب ما می‌توانیم از خداوند متعال درخواست‌های بزرگ داشته باشیم. امام سجاد می‌فرماید: این شب کمتر از شب قدر نیست.

بنابراین در این شب جدیت داشته باشیم که از خداوند درخواست داشته باشیم. از خدا بندگی بخواهیم، از خدا شفای بیماران و رفع بلاهای بزرگ از جامعه بشری را بخواهیم. در نماز این روز به خداوند می‌گوییم؛ «اَسْأَلُک بِحَقِّ هَذَا الْیوْمِ»(خدایا به حق این روز تو را قسم می‌دهیم) این قدر این روز بزرگ است که خدا را به این روز قسم می‌دهیم. «الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِینَ عِیداً» که آن را عید مسلمانان قراردادی «وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّی‌الله عَلَیهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاً [وَ کرَامَة] وَ مَزِیداً» و برای پیامبر ما امروز ذخیره بزرگی است. این روز، روز شرافت است. روزمزید و فزونی نعمت است.

روز کرامت پیامبر است از این‌رو گفته‌اند در آن جامه نو بپوشید، روی خوش و عطر گل و گلاب داشته باشید و بعد از طلوع آفتاب، نمازعید بخوانید و قبل از آن فطریه بدهید. همچنین در اعمال امشب احیا و عبادت و بیتوته توصیه شده است. امشب جا دارد با تفکر، با تضرع با ابتهال از خداوند تقاضا کنیم تا اولاً به ما توفیق دهد سال‌هایی درماه رمضان حضور داشته باشیم. فطر از نظر واژه شناسی از ریشه فطرت است. یعنی انسان در این روز یک سنخیتی با روح و فطرت و معنای خودش پیدا می‌کند.

عید عبودیت، عیدی که شیطان و شیطنت در این روز به خاک ذلت می‌افتد و مسلمین در این روز از جایگاه ویژه‌ای نزد پروردگارشان برخوردارند. اگرچه در حال خروج از میهمانی خداوند هستیم، ولی رحمت الهی  و رزق و عنایات الهی و دعاهای امام زمان(عج) ما را بدرقه می‌کنند. این عید سعید را برای همه بشریت، مسلمانان و بخصوص مردم ایران مبارک گرداند.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها پیامبر اکرم دانشگاه تربیت مدرس روزنامه ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پیامبر اکرم دانشگاه تربیت مدرس روزنامه ایران پیامبر اکرم دانشگاه تربیت مدرس روزنامه ایران اخبار کنکور داشته باشیم ماه رمضان آتش جهنم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۹۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد

 حبیب اله جمشیدی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه میمند همچون نگینی در شهرستان فیروز آباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد، گفت: امیدواریم با هم افزایی مسئولان و همراهی متولیان و بکارگیری توانمندی‌ها در آینده توسعه خوبی را برای این منطقه شاهد باشیم.

او ادامه داد: تقاضا داریم سرمایه در گردش گلاب گیران به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه واقع شود و تسهیلات سرمایه گذاران بوم گردی و گردشگری می‌تواند باعث رونق در این منطقه شود.  

تسهیل در امر صادرات محصولات گل و گلاب، تشویق و حمایت از صنعت شیشه گری در جهت پویایی صنعت گردشگری پویا و مکمل از دیگر موضوعات مطرح شده توسط فرماندار فیروز آباد بود.

جمشیدی در پایان سخنان خود بر افزایش اعتبار در حوزه زیرساختی شهرداری‌های این شهرستان به خصوص شهر میمند و اختصاص ردیف‌های اعتباری توسط وزارت میراث فرهنگی تاکید کرد.

باید در این برهه از زمان به میمند توجه ویژه کرد/میمند دچار تنش تولید است

امام جمعه میمند در این همایش با بیان اینکه میمند دارای قدمت تاریخی و شهری کهن و مزین به گل محمدی است، گفت: زمانی شهر میمند جایگاه ویژه‌ای در میان شهر‌های استان و کشور داشت، اما با نگاه عده‌ای از مسئولان در برهه ای، شهر‌های دیگر دوشادوش این شهر حرکت کردند، اما پس از مدتی باعث تضعیف جایگاه میمند شد.

حجت الاسلام و المسلمین عباس بهزادی با اشاره به جایگاه شهر میمند، خواستار نگاه ویژه به این شهر شد و اضافه کرد: کم توجهی برخی از مسئولان، میمند را به قهقرا برده است از این رو باید در این برهه از زمان به آن توجه ویژه کرد.

امام جمعه شهر میمند نام گذاری سال ۱۴۰۳ به نام جهش تولید با مشارکت مردم توسط رهبر معظم انقلاب را مورد توجه قرار داد و مطرح کرد: مردم پای کار هستند، اما متاسفانه میمند دچار تنش تولید است و کارخانه‌ای که میخواهد در این منطقه جهش تولید داشته باشد با موانع روبرو می‌شوند بنابراین باید همفکری باید انجام شود تا ظرفیت بیشمار میمند به جایگاه حقیقی خود برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • درمان گیاهی ریزش مو
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • معرفی بهترین مرکز کاشت ابروی طبیعی در تهران
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • برد دوگله پرسپولیس در نیمه اول بازی با آلومینیوم